Matematik
Rettelse af opgave?
19. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Er noget i denne opgave jeg ik kan få til at passe men kan ik lige se fejlen...
Har en funktion der er givet ved:
f(x)= 2x^3 + 3x^2 - 36x
Skal bestemme monotoniforholdene:
f`(x) = 0
6*x^2+6*x - 36 = 0
6*x^2+6*x = 36
x^2 + x = ((36 -6) / 6)
2x =sqrt(((36 -6) / 6)
x = (sqrt(((36 -6) / 6)/2)
x= 1,11803 ??
og når jeg sætter en mindre x værdi ind i funktionen end 1,11803 så blir det et negativt resultat og det samme blir det med et større tal... har jeg beregnet noget forkert? eller hvordan laver man i såfald monotoniforhold??
derudover har jeg beregnet tangentligningen i punktet P(1,f(1)) til:
Y = -24 * x +(-7)
Kan det godt passe????
Har en funktion der er givet ved:
f(x)= 2x^3 + 3x^2 - 36x
Skal bestemme monotoniforholdene:
f`(x) = 0
6*x^2+6*x - 36 = 0
6*x^2+6*x = 36
x^2 + x = ((36 -6) / 6)
2x =sqrt(((36 -6) / 6)
x = (sqrt(((36 -6) / 6)/2)
x= 1,11803 ??
og når jeg sætter en mindre x værdi ind i funktionen end 1,11803 så blir det et negativt resultat og det samme blir det med et større tal... har jeg beregnet noget forkert? eller hvordan laver man i såfald monotoniforhold??
derudover har jeg beregnet tangentligningen i punktet P(1,f(1)) til:
Y = -24 * x +(-7)
Kan det godt passe????
Svar #1
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)
6*x^2+6*x - 36 = 0
Det er en andengradsligning.
a=6
b=6
c=-36
Det er en andengradsligning.
a=6
b=6
c=-36
Skriv et svar til: Rettelse af opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
