Fysik

bølgelængde

20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg har følgende opg.

1. Beregn bølgelængden for røntgenstråling med frekvensen: 8,00*10E18 Hz. Røntgenstråling udbreder sig med farten 3,00*10E8 m/s

RESULTAT:

Bølgelængde = v*T = 3,00*10E8 m/s * 8,00*10E18 HZ = 2,4E29

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

fart/frekvens = lambda

så det dit resultat er ikke rigtigt. du mangler desuden enheder.


Svar #2
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hmm.. hvordan skal jeg så udregne den?

Svar #3
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

nåår.. hehe .. øjeblik, regner den lige ud igen

Svar #4
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

lambda = fart/frekvens = 3,00*10E8 m/s / 8,00*10E18 HZ = 3,75E27 HZ/m

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af mathon

(3,00*10^8 m*s^(-1)/(8,00*10^18 s^(-1)) = 3,75*10^(-11) m

Svar #6
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

det kan jeg godt se nu.

Men jeg forstår ikke helt, hvorfor du har skrevet ^(-1) foran s

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af mathon

m/s = m*s^(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2008 af mathon

^(-1) EFTER s

Svar #9
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hvorfor skal man det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2008 af Bobo.mogens (Slettet)

Det SKAL man heller ikke. Det er dog meget mere overskueligt at benytte den notation her på studieportalen

Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.