Fysik

Fysik newtons 3 love

21. januar 2008 af Nørden12345 (Slettet)
Hej jeg har lige en lille opgave hvor jeg er gået i stå, håber der er en der har lyst og tid til at hjælpe mig frem!

opg) En vinduespudser står på en lang stige og taber en tom spand med massen 850g. Vi ser bort fra luftmodstand på spanden.
a)Bestem størrelsen af den resulterende kraft på spanden under faldet!
b)Hvor langt bevæger spanden sig i løbet af 0,59 sekunder?

svar:

a) jeg bestemmer størrelsen af den resulterende kraft ved at gange massen med tyndeaccelerationen, her gælder:
0,850kg * 9,8 m/s^2 = 8,33 N
b) hvad gør jeg her? jeg kan jo godt finde accelerationen, men kan jeg bruge det til noget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Brug: S=1/2*g*t^2=1/2*9,82m/s^2*0,59s

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af Lise Pedersen (Slettet)

I a'eren er det meget vigtigt at du inden laver nogle forudsætninger for det facit du egentlig får. Antag, at der må gælde Fres = Ft, da du som sagt ser bort fra luftmodstand. Derfor kan du sige Fres = ft = m * g og herved få dit resultat.
I b'eren bruger du galileis faldlov som nævnt ovenfor.

Svar #3
21. januar 2008 af Nørden12345 (Slettet)

ok.. tusind tak for svarene. det hjalp meget!

Skriv et svar til: Fysik newtons 3 love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.