Matematik

bestem R?

23. januar 2008 af hollak (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med denne opgave. Jeg ved nemlig ikke hvordan jeg skal gribe det an.

En cylinderformet dåse uden låg har højde h og grundfladeradius r, hvor 0<r<10. Det samlede areal af dåsens overflade, der består af den krumme overflade og dåsens bund, er 600.

V=300r-pi/2*r^3.

Bestem r, så rumfanget er størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af peter lind

Find V'(r) og løs ligningen V'(r)=0

Svar #2
23. januar 2008 af hollak (Slettet)

Det er lige præcis det jeg har en smule svært ved.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af mathon

V'(r) = 300-(3/2)pi*r^2

300-(3/2)pi*r^2 = 0

(3/2)pi*r^2 = 300

(pi/2)*r^2 = 100

r^2 = 200/pi

r = sqrt(200/pi)

Skriv et svar til: bestem R?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.