Fysik
absorption
23. januar 2008 af
Nadiia2 (Slettet)
hejsa er gået i stå med opgaven og håber nogle der gider at gi et hånd :)
sådan lyder opg.
i et bestemt stof kan fotoner med bølgelængden 300 nm excitere elektroner fra grundtilstanden til et højere energiniveay A. Stoffet udsender synligt lys, når elektronen overgåt til det lavere energiniveau B, som ligger 0,216 aj over grundtilstanden. figuren viser et energiniveaudigram for det på gældende stof
a beregn bølgelængden af det lys, som udsendes ved overgangen fra energiniveau fra a til energinivea b ??
ved at jeg skal bruge ey = e2 - e1
e1 = 0,216 og e2, ey ubekendt? og facit er 445nm
Tak for hjælpen :)
sådan lyder opg.
i et bestemt stof kan fotoner med bølgelængden 300 nm excitere elektroner fra grundtilstanden til et højere energiniveay A. Stoffet udsender synligt lys, når elektronen overgåt til det lavere energiniveau B, som ligger 0,216 aj over grundtilstanden. figuren viser et energiniveaudigram for det på gældende stof
a beregn bølgelængden af det lys, som udsendes ved overgangen fra energiniveau fra a til energinivea b ??
ved at jeg skal bruge ey = e2 - e1
e1 = 0,216 og e2, ey ubekendt? og facit er 445nm
Tak for hjælpen :)
Svar #3
24. januar 2008 af Bobo.mogens (Slettet)
Jo da!
Husk at du skal bruge energiforskellen mellem Ea og Eb. Den kender du jo allerede. Hvad de to energier specifikt er, er sagen uvedkommen.
Husk at du skal bruge energiforskellen mellem Ea og Eb. Den kender du jo allerede. Hvad de to energier specifikt er, er sagen uvedkommen.
Skriv et svar til: absorption
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
