Debat

Bog eller studieportalen `?

23. januar 2008 af Fassos (Slettet)
Hej, jeg er nemlig gået i tvivl i alle fag.
Jeg har været på denne side i lang tid og den er superb.
Jeg ville spørge om hvad er bedst at gøre ?
At tage fra studieportalens noter til alle fag eller lave en kæmpe opsamling hvor jeg kun bruger bogen hvor det bliver på mange sider hvor jeg skal sidde med det til eksamen?

Hvorfor står det klare på studieportalen.dk end i bogen. I bogen står der ret meget af det, men i nogle tilfælde forstår jeg ikke bogen, enten pga. dårlig formuleringer men på studieportalen.dk når jeg finder noget så forstår jeg det godt, det står klart og præcist.

Spørgsmålet er: Skal jeg bruge bøgerne eller studieportalen.dk fremover??

Ps: Der var også på et tidspunkt hvor jeg skulle fremlægge om et emne i et bestemt fag hvor jeg brugte studieportlaen hvor jeg fik en god karakter, men når jeg bruger bogen får jeg ikke så gode karakter eller jo der var en gang hvor jeg fik en god karakter men derefter fik jeg ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af Christinana (Slettet)

BOG! Helt klart. Der er trods alt en større faglighed bag ordene (dermed ikke sagt at SP er forkert, det er bare mindre rigtigt :)). Men du kan jo altid supplere med SP de steder, hvor du synes det går galt.

Svar #2
23. januar 2008 af Fassos (Slettet)

Hm ok så du synes jeg skal bruge bogen, for i det mindste siger jeg ikke noget forkert?
men hvis jeg bruger bogen og jeg har opsamlingen så burde da ikke være noget problem til eksamen eller gør det ?? Bogen lyder meget fint at bruge.

Ja, for dem der har skrevet deres noter herinde, har jo de oplysninger som de har skrevet, er jo fra de bøger de har haft gennem året derefter lavet en stor opsamling for fagene.

Et spørgsmål mere :)

I stile, rapporter og afleveringer i det hele taget. Skal jeg der bruge studieportalen altså i rapporter kigge på hvordan det ser ud ? hvis der er en færdig lavet. I stile bare kigge på om der skal være indledning --> hoveddel og konklusion. ? For det har jeg fået intet materiale om :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Netop, for hvis du læser noter er det jo bare et ekstra lag på kagen. Man kan jo aldrig vide om eleven har misforstået noget og senere skrevet det ned i noterne. Det samme burde ikke ske i en udgivet bog.
Når du bruger kilder fra SP er det desuden vigtigt at angive kilden, så din lærer ved at du har brugt siden.

Ang. rapporter, så er det bedst du spørger din lærer, fordi mange har forskellige ideer om opbygningen. Jeg har haft en kemilærer i 1g der gik meget op i en bestemt opbygning, men i 2g og 3g fik vi en anden lærer, der mente noget andet. Og i fysik mener lærerne også noget helt tredje :)

Svar #4
23. januar 2008 af Fassos (Slettet)

Ja og det er derfor jeg bruger bogen og laver min opsamling selv. Så kan jeg bedre følge med.

Det er rigtigt at der er forskel på lærer, men jeg mente bare generelt hvordan den ser ud for jeg er ret dårlig med de rapporter og stile. Derfor kigger jeg på studieportalen og får en idé om hvordan rapporter skal se ud.

Nu er jeg påbegyndt med at lave Geografi aflevering til i morgen og læren har ikke sagt noget om hvordan opbygningen skal være? om der skal være teori afsnit ? indledning, konklusion, Så jeg har lavet en indledning også hoveddel hvor jeg svare på opgaven (Ved ikke om det er rigtigt lavet) og til sidst slutter jeg af med en konklusion. <-- det der gør jeg i hvilken som helst stil det skulle være..

Om det er godt at gøre sådan, det kan self. diskuteres.

Svar #5
24. januar 2008 af Fassos (Slettet)

men jeg kan læse på kommentarende "Super god". "Overskueligt". og at det de har skrevet er jo kun linier men i bogen er det en hel masse tekster og hvor der hverken står at det er indusrtalisering eller noget, men det gør der her.. Og det forstår jeg simpelthen ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det er noget du skal gøre op med dig selv!


Hvad vil du bruge tid på- da SP ikke kræver så meget tid end en bog gør.

Hvad forstår du o.lign?

Men som andre brugere nævnte, SP er ikke helt sikkert. Så være kritisk hvergang du tager noter herfra- ikke at det er en dårlig ide, bare være kritisk! - med stort set alt!

En bog har sjældent mangler eller fejl!

Svar #7
27. januar 2008 af Fassos (Slettet)

I mener bog er bedst, så tager jeg bare bog. Det er rigtigt at jeg skal tage den kritik for man ved ikke at personen herinde fra har misforstået og desuden mangler der også noget i de noter fx: regningsarkter som står i min bog. Da jeg læser afsnittet mere og mere så forstår jeg det også.

Problemet er også at jeg hellere ikke kan skrive en stil mere, jeg har simpelthen glemt hvordan man skriver en stil :S ffs

Jeg laver en indledning, hoveddel og til sidst slutter jeg af med en konklusion men igen laver jeg fejl et sted i hoveddelen og det er kun der. Det er ikke kun det jeg skriver der er forkert i hoveddelen det er også kommafejl sproglige fejl og et problem mere jeg kan ikke finde ud at skrive lange flotte sætninger.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det problem, det må du selv lære.

Brug de gode stile herinde til inspiration. Hvordan du skal skrive en god stil osv.

Øvelse gør mester :)

held og lykke Fassos

Ajantha/

Skriv et svar til: Bog eller studieportalen `?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.