Matematik

vektorer i rummet

26. januar 2008 af Nineb (Slettet)
En der kan hjælpe mig igang med denne her opg:

givet to vektorer i rummet

a=(5,12,-11) og ct(2t, t-11,2), t E R

a) Bestem længden af den længste af diagonalerne i det parallelogram, der udspændes af vektor a og vektor c4

er det ik noget med at gange parantensen ct med 4 måske?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Diagonalerne er givet ved
a+ct og a-ct.

Svar #2
26. januar 2008 af Nineb (Slettet)

giver ingen mening, igen med tal tak.

og er ret sikker på at man på en eller anden måde skal gange ind i parantensen ct.

fx 4*2 og 4*-11 osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

c4 har koordinatsættet (8,-4,2).

Diagonalerne er (lav en skitse)
a+c4 = (13,8,-9)
a-c4 = (-3,16,-13).
Beregn længden af den længste af de to diagonaler.

Svar #4
26. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, du er på et andet niveau. Tror det lidt svært at kommunikere sådan her. Jeg har lavt en skitse, og som jeg så det hos nogle af mine klassekammerater gangede de bare 4 ind i hvert led af parentesen ct.
så de fik noget i stil med 8,-44 og 8

prøv li en sidste gang, forstår stadig ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Problemet er måske at bestemme koordinatsættet til c4?
Du indsætter 4 på t's plads:
(2t, t-11,2) = (2·4, 4-11, 2) = (8, -7, 2). Jeg ser nu at jeg havde en regnefejl i #3.

a+c4 = (5,12,-11)+(8,-7,2) = (13,5,-9)
a-c4 = (5,12,-11)-(8,-7,2) = (-3,19,-13)

Svar #6
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

nej, skal stadig finde den længste af diagonalerne.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Jamen dog.
Udregn længden af den ene diagonal.
Udregn derefter længden af den anden diagonal.
Nu ved du hvilken diagonal der er længst.

Svar #8
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

er der ik en formel til det

har jeg en formel kan jeg jo bare bruge de tal du skrev ovenfor

a+c4 = (5,12,-11)+(8,-7,2) = (13,5,-9)
a-c4 = (5,12,-11)-(8,-7,2) = (-3,19,-13)

Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.