Matematik

Løsning til differentialligning

26. januar 2008 af :D (Slettet)
Hej,
Jeg kunne godt bruge noget hjælp til at komme igang med denne opgave:


Undersøg, om funktionen f(x)=(x^3) + (x^2) + x er en løsning til differentialligningen:

(dy/dx) - 3y = (-3x^3) - x + 1


På forhånd mange tak,
:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Sæt ind i differentialligningen

y=x³ + x² + x
dy/dx = 3x² + 2x
giver at
3x²+2x-3·(x³+x²+x) = -3x³-x+1.

Svar #2
26. januar 2008 af :D (Slettet)

Svarer dy/dx til f'(x)?

Svar #3
26. januar 2008 af :D (Slettet)

Jeg forstå ikke, hvor du få følgende fra:

dy/dx = 3x² + 2x

og følgende

3x²+2x-3·(x³+x²+x) = -3x³-x+1.


Svar #4
26. januar 2008 af :D (Slettet)

Jeg tror jeg er kommet frem til, at du mangler noget her: dy/dx = 3x² + 2x! Mangler du ikke at skrive +1?

Svar #5
26. januar 2008 af :D (Slettet)

OKay.. jeg har fundet ud af lortet.
f(x) er IKKE en løsning til differentialligningen!


Tak for hjælpen ibibibibibibi :P

Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.