Matematik

nulpunkt

27. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)
Hej alle sammen jeg håber der er en eller flere der kan hjælpe mig med en opgave jeg har svært ved...

Opgaven lyder:
funktionen f er givet ved f(x)=(x-1)*(x^2-4x+6), vis at f har netop et nulpunkt.

Hvordan gør jeg det?

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af tomlyn (Slettet)

der hvor den differentierede funktion = 0 er dit nulpunkt

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt nulreglen og vis derefter at x²-4x+6 ikke har nogle nulpunkter.

Svar #3
27. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvordan jeg lige benytter nulreglen og hvordan jeg lige skal vise at den sidste ligning ikke har nogle nulpunkter

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

0=(x-1)*(x^2-4x+6)
0=x-1 v x²-4x+6=0

Hvornår har en andengradsligning ingen nulpunkter?

Svar #5
27. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

er det når d<0 den ingen nulpunkter har?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #7
27. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

oki jeg takker mange gange jeg prøver at kigge på det igen ellers vender jeg tilbage :)

Skriv et svar til: nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.