Fysik
Biltest
27. januar 2008 af
da_man123 (Slettet)
Det her er en opgave fra fysikeksamen 1996 i August. Det er "5. biltest". og det er spørgsmål d jeg ikke kan finde ud af.
Man skal bestemme konstanten af luftmodstandne i Fluft = k*v^2. Altså k.
Det oplyses, at når bilens fart er 120 km/t eller derover yder bilen sin maksimale effekt på 60kW.
I den tidligere opgave har jeg beregnet, at imellem 30 km/t og 120 km/t, er den resulterende effekt 57kW.
Yderligere ved jeg, at bilens masse 1430 kg.
Fra den første opgave er der også givet en sammenhæng mellem hastighed og tid; men ved ikke om det skal bruges. Men den er:
t: 0 2,2 3,1 5,5 8,9 13,3 18,9 (s)
v: 0 30 40 60 80 100 120 (km/t)
Håber meget på noget hjælp !!! :)
Man skal bestemme konstanten af luftmodstandne i Fluft = k*v^2. Altså k.
Det oplyses, at når bilens fart er 120 km/t eller derover yder bilen sin maksimale effekt på 60kW.
I den tidligere opgave har jeg beregnet, at imellem 30 km/t og 120 km/t, er den resulterende effekt 57kW.
Yderligere ved jeg, at bilens masse 1430 kg.
Fra den første opgave er der også givet en sammenhæng mellem hastighed og tid; men ved ikke om det skal bruges. Men den er:
t: 0 2,2 3,1 5,5 8,9 13,3 18,9 (s)
v: 0 30 40 60 80 100 120 (km/t)
Håber meget på noget hjælp !!! :)
Svar #1
27. januar 2008 af Jekawo (Slettet)
K= Luftmodstanden for bilen altså ½*a*Cw*P_væske/gas
hvor a = tværsnitsarealet af bilen
cw= Luftmodstandskoefficienten
P= Rho, altså densiteten håber det hjælper
hvor a = tværsnitsarealet af bilen
cw= Luftmodstandskoefficienten
P= Rho, altså densiteten håber det hjælper
Svar #2
27. januar 2008 af da_man123 (Slettet)
Det ved jeg da godt. Men jeg skal jo regne k ud, ud fra de givne oplysninger.
Skriv et svar til: Biltest
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
