Matematik
HJÆLP
27. januar 2008 af
soom (Slettet)
Nogen som gider hjælpe mig med denne opgave! ville være en kæmpe hjælp...
Opgaven lyder således:
Graferne for funktionerne f(x)=x + 2 og g(x) = x^2 - 4x +2 afgrænser et område, som har et bestemt areal. Bestem dette areal..
Er der ikke en som vil løse den for mig og forklare hvad man skal - dette er ikke en aflevering!! bare almindelig lektie, vil bare gerne vide hvad man gør :S og har ingen som kan forklare mig det..
Opgaven lyder således:
Graferne for funktionerne f(x)=x + 2 og g(x) = x^2 - 4x +2 afgrænser et område, som har et bestemt areal. Bestem dette areal..
Er der ikke en som vil løse den for mig og forklare hvad man skal - dette er ikke en aflevering!! bare almindelig lektie, vil bare gerne vide hvad man gør :S og har ingen som kan forklare mig det..
Svar #1
27. januar 2008 af Sentinox (Slettet)
Det er en god ide med at starte med at tegne graferne:
http://peecee.dk/upload/view/93487
Som du kan se skærer de to funktioner hinandne i to punkter, som kan bestemmes ved at løse:
f(x) = g(x)
Når du har bestemt skæringspunkterne, lad os kalde dem a og b, kan det søgte areal bestemmes ved:
A = int(f(x),x=a..b) - int(g(x),x=a..b)
//Sentinox
http://peecee.dk/upload/view/93487
Som du kan se skærer de to funktioner hinandne i to punkter, som kan bestemmes ved at løse:
f(x) = g(x)
Når du har bestemt skæringspunkterne, lad os kalde dem a og b, kan det søgte areal bestemmes ved:
A = int(f(x),x=a..b) - int(g(x),x=a..b)
//Sentinox
Svar #2
27. januar 2008 af soom (Slettet)
ved godt det er denne ligning jeg skal løse:
x+2=x^2 - 4x +2
Men er så dårlig til ligninger .. er det så dette svar:
x+x^2+4x=2-2
ellers ved jeg ikke hvad jeg skal gøre? og forstår ikke at komme videre, når man ikke må bruge hjælpemidler..
x+2=x^2 - 4x +2
Men er så dårlig til ligninger .. er det så dette svar:
x+x^2+4x=2-2
ellers ved jeg ikke hvad jeg skal gøre? og forstår ikke at komme videre, når man ikke må bruge hjælpemidler..
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
