Matematik

d

28. januar 2008 af via06xyj (Slettet)
hey

har brug for hjælp!!
hvad gør man normalt for man løser sådan en opgave ?

En funktion er givet ved
f(x)= 4*a^x ,
hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100) .

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Går ud fra du skal finde a. Du indsætter blot punktet og isolerer a:

100= 4*a^2
25 = a^2
a = sqrt(25)
a = 5

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af piper (Slettet)

Hvis funktionen går gennem punktet (2, 100) så ved du at

f(2) = 100 => 100 = 4*a^2

Nu mangler du bare at løse andengradsligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Arg, ja. Glemte den negative løsning a = -5.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af piper (Slettet)

#1:

Forfatteren af indlægget spørger efter hjælp til opgaven. Du har løst opgaven for vedkommende, hvilket er regelbrud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Hehe. Regelbrud ligefrem. Nej, du har selvfølgelig ret.
Normalt holder jeg mig også til hints, men i en opgave som denne synes jeg egentlig løsningen bliver givet stortset uanset hvor lidt man hjælper. Jeg kunne selvfølgelig have holdt mig til at indsætte punktet, hvilket nok havde været bedre.

Desuden er opgaven ikke helt løst, da #0 bør overveje hvilke værdier a og b i en eksponentialfunktion må antage.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af piper (Slettet)

Ja, det er rigtigt nok. Jeg tror (også?), det folk synes er sværest ved opgaven er at opstille ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, har du nok ret i.

Skriv et svar til: d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.