Matematik
procent tal.
28. januar 2008 af
15camilla (Slettet)
Opgaven går ud på:
"beregn hvor mange procent af vælgerne, der vil stemme på Socialdemokratiet og hvor mange på Kristeligt folkeparti."
Socialdemokratiet ( A ) 522
Kristeligt folkeparti ( Q ) 44
&så er der andre parti'er hvilket ikke er vigtige i dette tilfælde?
og i alt: 1633
Hvordan i al verden finder jeg ud af hvor mange % det er.
"beregn hvor mange procent af vælgerne, der vil stemme på Socialdemokratiet og hvor mange på Kristeligt folkeparti."
Socialdemokratiet ( A ) 522
Kristeligt folkeparti ( Q ) 44
&så er der andre parti'er hvilket ikke er vigtige i dette tilfælde?
og i alt: 1633
Hvordan i al verden finder jeg ud af hvor mange % det er.
Svar #1
28. januar 2008 af Isomorphician
Stemmer på A = 522
Stemmer på Q = 44
Stemmer i alt = 1633
Først ser vi at andelen der har stemt på A er: 522/1633 (522 ud af 1633) = 0,3196.
For at få procentdelen (andelen ud af 100) ganger vi med 100 % = 0,3196*100 % = 31,96 %.
Prøv selv med Q
Stemmer på Q = 44
Stemmer i alt = 1633
Først ser vi at andelen der har stemt på A er: 522/1633 (522 ud af 1633) = 0,3196.
For at få procentdelen (andelen ud af 100) ganger vi med 100 % = 0,3196*100 % = 31,96 %.
Prøv selv med Q
Skriv et svar til: procent tal.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
