Matematik

Studerende

28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, denne opgave driller lidt, så tænkte jeg på jer, som altid, er en god hjælp.

Tabellen viser udviklingen i antallet af studerende ved de mellemlange videregående uddannelser.

År:
1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996
Antal studerende (i tusinder)
50,6 54,7 59,0 63,5 66,6 71,6 74,8

Læs tabellen som at f.eks. 1990 = 50,6 osv.

1) Bestem en regnforskrift for en lineær funktion, der med god tilnærmelse angiver antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser som funktion af antal år efter 1990?

JEG får en regeression på y=4,071x-8051 er det ikke forkert?

2) Bestem antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i år 2000 ifølge denne model?

3) Hvor meget vokser antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i en 5-årig periode ifølge denne model?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af allan_sim

#0.
Læg mærke til at der står "antal år efter 1990". Dermed er det første punkt (0;50,6) osv.

Svar #2
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Jeg satte det ind på lommeregneren således her:

0=50,6
1=54,7
2=59,0
3=63,5
4=66,6
5=71,6
6=74,8

regressionen blev y=4,07143x-315,671

er det rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af allan_sim

#2.
Dit a ser rigtigt ud, men noget går galt med b. Det skulle gerne være omkring 50, da 50,6 jo er din startværdi.

Svar #4
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Har fundet ud af det gjorder de i excel istedet for, b=50,75


det kan bedre passe?

Svar #5
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

for at regne den næste opgave ud skal jeg så ikke sige:

f(10)=4,071*10+50,75

men hvordan løser man den?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af allan_sim

#4.
Ja, det lyder rimeligt.

Svar #7
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

er det sådan jeg løser den næste #5 men hvordan regnes den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2008 af allan_sim

#7.
Tja, hvor mange år er der gået fra staren til år 2000? Og er det x eller y, som er år i din model?

Svar #9
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

10 år og hvad så ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2008 af allan_sim

#9.
Kig på hvad du har fået i punkt 1. Hvad står x og y for? Og hvor skal du så sætte de 10 ind henne?

Svar #11
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

jeg får den til 91,46 studerende i år 2000

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2008 af allan_sim

#11.
Det lyder rimeligt - husk at de måles i tusinder.

Til det sidste punkt skal du udnytte, at du ved hvor mange nye der kommer pr. år ifølge modellen. Det siger en af de to konstanter i forskriften. Men hvis du kender antal nye pr. år, kan du også finde antal nye på 5 år.

Svar #13
28. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

kan det passe at det bliver 16,0

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. januar 2008 af allan_sim

#13.
Nej. Forklar din fremgangsmåde.

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. februar 2014 af Anne12 (Slettet)

hvordan regnes den ud?


Skriv et svar til: Studerende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.