Fysik

El-diagram

14. august 2004 af kbkl (Slettet)
Jeg har dette diagram, hvor jeg skal finde erstatningsmodstanden:
http://frip.dk/bilerne/ohm.jpg

Den har jeg beregnet til 14,36ohm

Spændingen som går igennem må så være: 12[V] = 14,36[ohm]*I, I=0,836A

Mit spørgsmål er så, hvordan beregner jeg nu, hvor mange volt der går igennem R1, R2 osv?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2004 af sontas (Slettet)


Når du kommer frem til de 14,36ohm bruger du så reglerne for modstande som er koblet i serie og parallel? (Rserie = R1+R2.... og Rparallel = 1/R1+1/R2 .....)? Hvis du vil beregne spædingsfaldet over R1 fx bruger du bare ohmslov : U = R*I, og hvis du vil vide hvor mange volt der løber igennem denne modstand kan du jo bare se på spædingsfaldet over modstanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2004 af sontas (Slettet)

Jeg kan ikke helt se hvad du har skrevet på dit diagram, men det ser for mit vedkommende ud som du er galt på den.

erstatningsmostanden er (uden tal, kan nemlig ikke se hvad der står ved alle modstandene)

Rserie = R1+ R2 + R3 = 4ohm + 14ohm + 70ohm = 88ohm

1/Rp = 1/R4 + 1/R5 = 1/2ohm + 1/3ohm <=> Rp = (0,8333333..)^-1

Rserie2 = R6 + R7 = 6ohm + 2Ohm

Da Rserie2 og Rp også sidder paralleforbundet så er erstatningsmodstanden :

1/(Rp2) = 1/8 ohm + 1/(0,8333333)^-1 <=> Rp2 = 1/(1/8ohm + (0,833333) =
1,0434786ohm
og så omsider Rtotal = Rserie + Rp2 = 88ohm + 1,0434786 = 89,0434786ohm

Rtotal (for hele kredsløbet) =

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det er ikke så enkelt som du siger sontas. Forresten så er erstatningsresistansen 14,4 som han også har beregnet den til.

kbkl: Du skal anvende Kirchiffs 2. lov, til at kunne bestemme de forskellige strømme som løber igennem. Det er ikke let at beskrive her, på tegningen burd det være let. Men I må have lært om det hvis I har fået den opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2004 af sontas (Slettet)

Jeg må have misforstået det der diagram fuldkommen ;). Jeg synes også det så noget underligt ud.

Skriv et svar til: El-diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.