Matematik

Hjælp til 2 opgaver..

30. januar 2008 af Adm1R (Slettet)
Hej jeg har en aflevering til i morgen og jeg har lidt svært ved disse to opgaver:

http://a491.ac-images.myspacecdn.com/images01/6/l_815bee734bc2cbe6c88e748ff44ea742.jpg

og

http://a222.ac-images.myspacecdn.com/images01/5/l_901f70481674af62974c9ad68b605f45.jpg

Er der nogen af jer der har nogle ideer til hvordan man kan løse disse opgaver? Det skulle vist være uden hjælpemiddler.

Svar #1
30. januar 2008 af Adm1R (Slettet)

Ok den første af opgaverne har jeg selv gennemskuet, men jeg kunne stadig bruge lidt hjælp til den første, i behøver ikke at komme med svaret, blot hjælpe mig lidt på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Udnyt at funktionsværdien til x = -2 skal være 0, da -2 er rod:

0 = (-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6

Isoler så k af ovenstående.

Svar #3
30. januar 2008 af Adm1R (Slettet)

ok jeg har forsøgt, og k=-20, men det passer ikke alt for godt nu når jeg forsøger at tjecke efter på lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

0 = (-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6
0 = -8 + 4k + 6 + 6
0 = 4k + 4
4k = -4
k = -4/4
k = -1

Svar #5
30. januar 2008 af Adm1R (Slettet)

ahh på den måde, jeg startede med at isolere k, og så lægge det hele sammen.
Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hjælp til 2 opgaver..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.