Matematik

Simpel procentregning

30. januar 2008 af hiat (Slettet)
Jeg er simpelthen gået kold i denne opgave;

En soldreven lommeregner bruger 50 W og intensiteten hvormed solen skinner er 25 W/cm^2. Beregn arealet af solcellen på lommeregneren.
Solcellen har kun en nyttevirkning på 15%. Hvad er arealet så?

Den første er simpel, den har jeg beregnet til 2 cm^2. I den næste er jeg lidt i tvivl, er det bare 1,15*2 cm^2?

Svar #1
30. januar 2008 af hiat (Slettet)

Den skulle lægge under Fysik, men skidt.

Jeg har brugt formlen I = P/A.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2008 af Bindus (Slettet)

1,85*2 cm^2?

Svar #3
30. januar 2008 af hiat (Slettet)

Ja?

Svar #4
30. januar 2008 af hiat (Slettet)

Nej?

Svar #5
31. januar 2008 af hiat (Slettet)

Ok, måske var det ikke så simpelt alligevel, siden ingen svarer...


(Undskyld, jeg bumper tråden. Jeg er i gang med at læse op til en prøve og vil vældig gerne vide svaret.)

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2008 af mathon

de 2 cm^2 er kun 15% af, hvad der kræves for effektivt at levere 50 W, hvorfor det nødvendige areal
er:

A_nødvendig = (2 cm^2)/0,15 = 13,33 cm^2

Svar #7
01. februar 2008 af hiat (Slettet)

Yikes, jeg var nok heldig, at der ikke var et lignende spørgsmål i prøven!

Skriv et svar til: Simpel procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.