Matematik

vektor

30. januar 2008 af tøsenvb (Slettet)
nogen der ved hvordan jeg kommer igang med denne opgave? :

- Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af Novocaine (Slettet)

Eh. Der var forhåbentlig lidt mere tekst i den opgave..?

Svar #2
31. januar 2008 af tøsenvb (Slettet)

jo, de er:

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a = ( t, t+1) og b = ( -t, t+1)

hvor t er et tal.
1) Bestem for t = 2 arealet af det parallelogram, der udspændes af
vektorerne a og b.

2) Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af b på a.

3) Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne
a og b er 60° .

- jeg fik opg 1) til = 12
- fik 2) til (( 10/13),( 15/13))..
men kan ikke finde ud af den sidste..

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Vinkelen mellem to vektorer er givet ved cos(v) = a.b/(|a|*|b|).

Sæt nu ind i formelen, v = 60 grader og så videre.

Svar #4
31. januar 2008 af tøsenvb (Slettet)

ok, tak for hjælpen.. nu kom jeg i tanke om hvad jeg skal.. :)

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.