Fysik

Fgnid?

31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)
Hej ville lige høre om dette er rigigt ?

-Gnidningskoefficienten er 0,4. Hvor stor er gnidningskraften

er det så ??

Fgnidning = µ * Ft
Fgnidning = 0,4 * 785,6N = 314,24
(785,6N beregning af tyngdekraft)

og hva menes der med
Hvor stor en kraft skal eleven trække i stenen med for at kunne bevæge den med konstant hastighed?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Det ser rigtigt ud.

Hvis stenen skal bevæge sig med konstant hastighed skal den resulterende kraft på stenen være 0. Det vil sige at han skal trække med en kraft der er lige så stor som gnidningskraften.

Svar #2
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

taak (:

hmm, er der en bestemt formel man skriver for dette, eller kan man nøjes
med at skrive det som tekst ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du kan vise det ved

Fgnid-Ftræk=Fres
=>
Fgnid-Ftræk=0
<=>
Fgnid=Ftræk
=>
Ftræk=314,2N


Bare husk at nævne at farten er konstant, når den resulterende kraft er 0.

Svar #4
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

okaaay, tak for hjæælpen (:

Svar #5
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

hmm hvis man skal finde svaret på spørgsmålet forneden?

Hvor stort et arbejde udfører eleven på stenen?

er det så A = F*S ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis S står for strækning er det rigtigt.

Svar #7
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

s står for strækning ja, altså vej

A = F (s2-s1)
men kraften var jo nul?

A= 0 (25m) (strækningen)

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Det er ikke den resulterende kraft du skal bruge, men den kraft eleven trækker i stenen med.

Svar #9
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

er ikke helt med ;)

er det så 314,24 jeg skal bruge ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja, det er.

Hvis man skal finde det arbejde ELEVEN udfører på stenen, er det naturligvis den kraft eleven udøver på stenen vi skal bruge. Hvis man skulle finde det arbejde der bliver udført på stenen, ville det være rigtigt at bruge den resulterende kraft, men her bliver du spurgt om det arbejde eleven udfører.

Svar #11
31. januar 2008 af Bengisu (Slettet)

nååår okaaay,

jamen så er det.

A= F(s2-s1) (kraft*vej)

A= 314,24N (25m) = 7856 (enheden blir J vel? (: )

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja enheden bliver J.

Skriv et svar til: Fgnid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.