Matematik

algebra !!!

31. januar 2008 af Mariecph (Slettet)
Hej

nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opg:

a) Kvadratrod over "2x+1" = 2, denne opg kunne jeg da løse ved at sætte ^2 på:
Kvadratrod over 2x+1^2 = 2^2 --> så neutraliseres kvadratroden og der fås --> 2x + 1 = 4 og denne løses som en almindelig ligning ved at isolere x. Dette er ikke problemet men i denne opgave er problemet er der nogle der kan hjælpe med følgende:

b) Kvadratrod over "2x+1" + x = 2, har bl.a. løst den men fik en andengradsligning der gav 2 x-værdier som jeg ikke bare ikke helt hvilken af dem der er rigtige (0,55 og 5,45). Måske kunne i lave dem med jeres egne måder i håb om jeg kan forstå dem.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Begge værdier er rigtige. En andengradsligning kan godt have 2 løsninger.

Svar #2
31. januar 2008 af Mariecph (Slettet)

ja men når jeg indsætter det i den ligning i opgave (b) så får jeg en forkert resultat...

Svar #3
31. januar 2008 af Mariecph (Slettet)

det gælder altså kun 5,45 som jeg får et forkert resultat med når jeg indsætter...

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du har ret. 5,45 er ikke nogen løsning, men jeg kan ikke forklare dig hvorfor.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hvis 5.45 skal kunne være sand, skal sqrt(2x+1) kunne give -3.45, hvilket jo ikke er muligt. Kvadratroden af noget kan jo ikke give noget negativt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Altså; kig på noget grundmængde-halløj.

Svar #7
31. januar 2008 af Mariecph (Slettet)

ja det fik jeg til x> eller lig med -0.5 altså det er hvad grundmængden er..

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#7.
sqrt(2x+1) + x = 2
sqrt(2x+1) = 2 - x
sqrt(z) = 2 - x

sqrt(z) skal være større eller lig med 0, så 2-x>0 <=> x<2

Godnat.

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Flot Zeta. Det lykkedes mig ikke at benytte 'større eller lig med'-tegnet. :S

Skriv et svar til: algebra !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.