Matematik
vektorregning el.?
02. februar 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg gerne vil have hjælp til.
I et koordinatsystem er en cirkel c og en linje m givet ved c: (x-5)^2 + (y-7)^2 = 100 og m: 3x - 4y -487 = 0
a) Gør rede for at m ikke skærer c.
Hmm hvordan gør man det? Sætter de to ligninger sammen?
b) Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen m.
Jeg har så aflæst cirklens centrum koordinater til C(5,7) og sagt:
dist(C,m)= 3*5+(-4)*7+(-487)/kvdrt(3^2+(-4)^2) = 100
Afstanden fra cirklens centrum til linjen m er 100.
C) Bestem koordinatsættet til det punkt P på cirklen, der har mindst afstand til m.
Jeg ved ikke lige hvordan man gør?
og det samme i d'eren.
d) Bestem den mindste afstand fra et punkt på cirklen til m.
Er der nogen som kan hjælpe mig resten af opgaverne. Hvad jeg skal gøre? På forhånd tak.
Jeg har en opgave som jeg gerne vil have hjælp til.
I et koordinatsystem er en cirkel c og en linje m givet ved c: (x-5)^2 + (y-7)^2 = 100 og m: 3x - 4y -487 = 0
a) Gør rede for at m ikke skærer c.
Hmm hvordan gør man det? Sætter de to ligninger sammen?
b) Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen m.
Jeg har så aflæst cirklens centrum koordinater til C(5,7) og sagt:
dist(C,m)= 3*5+(-4)*7+(-487)/kvdrt(3^2+(-4)^2) = 100
Afstanden fra cirklens centrum til linjen m er 100.
C) Bestem koordinatsættet til det punkt P på cirklen, der har mindst afstand til m.
Jeg ved ikke lige hvordan man gør?
og det samme i d'eren.
d) Bestem den mindste afstand fra et punkt på cirklen til m.
Er der nogen som kan hjælpe mig resten af opgaverne. Hvad jeg skal gøre? På forhånd tak.
Svar #1
02. februar 2008 af peter lind
a) Vis at de to sammenhørende ligninger c og m ikke har nogen løsning. Dette kan gøres ved at du isloerer x (eller y) af m og sætter det ind i c.
b) korrekt.
c) Brug at mindste afstand er afstanden til linien minus radius. Tegn eventuel en figur.
b) korrekt.
c) Brug at mindste afstand er afstanden til linien minus radius. Tegn eventuel en figur.
Skriv et svar til: vektorregning el.?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
