Matematik

help

02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/95003

Keglen; Beregn rumfang og krumme overflade.



Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Den krumme overflade kan du finde direkte af:

A = pi * r * s

Hvor r=4m og s=8.5m.

For at finde rumfanget skal du bruge højden. Find den ved hjælp af pythagoras.

Svar #2
02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Hvordan pythagoras, hvordan gøre jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2008 af Danielras (Slettet)

r^2 + h^2 = s^2

Isoler h og indsæt dine værdier.

Svar #4
02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

r^2 + h^2 = s^2
4^2 + 8½^2 = s^2
16 + 72,25 = 88,25
Hvad skal jeg så, og hvordan isolere jeg værdierne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Prøv nu at kig på hvad du laver. Du har r og s, og du vil gerne finde h. Så skal du ikke indsætte værdien for s på h's plads.

Som sagt - isoler h af udtrykket, og indsæt derefter værdierne for r og s.

Svar #6
02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg forstår det ikke, det er også derfor jeg får 00 i matematik. Kan du ikke vise mig hvordan du gøre det, for jeg har også en anden opgave der minder om den.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Udgangspunktet er:

r^2 + h^2 = s^2

Trækker r^2 fra på begge sider af lighedstegnet:

r^2 + h^2 - r^2 = s^2 - r^2
h^2 = s^2 - r^2

Tager kvadratroden på begge sider af lighedstegnet (sqrt betyder kvadratrod):

sqrt(h^2) = sqrt(s^2 - r^2)
h = sqrt(s^2 - r^2)

Indsæt nu værdierne for s og r, og regn den ud.

Svar #8
03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvorfor nogle værdier?

Svar #9
03. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2008 af Danielras (Slettet)

s=8.5
r=4

Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.