Matematik

andengradsligning

03. februar 2008 af Baabii (Slettet)
Hej

er der en, som har mulighed for at hjælpe mig med denne opgave:

vis, at ligningen x^2+mx-9x-5m+15=0 for enhver værdi af m har to forskellige rødder.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af mathon

x^2+mx-9x-5m+15=0

x^2+(m-9)x+(15-5m)=0

d = (m-9)^2-4*1*(15-5m) = m^2-18m+81-60+20m = m^2+2m+21

hvad kan du konkludere?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af Artemis (Slettet)

hmm..aner jeg ikk? :O

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2008 af mathon

...da
d = m^2+2m+21>0 for ALLE m

har
x^2+mx-9x-5m+15=0 to rødder for enhver værdien af m

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.