Matematik
Vektorer!
03. februar 2008 af
887 (Slettet)
Punktet C deæer linjestykket AB i forholdet 2:1 Bestem koordinaterne til punktet C (der kab være to muligheder, det ved jeg)
A = (9,-2) B = (2,5)
Hvordan løser jeg dog denne opgave?
A = (9,-2) B = (2,5)
Hvordan løser jeg dog denne opgave?
Svar #1
04. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Den letteste måde at løse den på, er ved at udregne vektoren v fra A til B:
v = B-A = (-7,7)
Hvis du følger denne vektor 1/3 eller 2/3 af vejen mellem A og B, vil du finde de to mulige punkter C, for så vil der nemlig være forholdet 2/3 til 1/3 mellem afstandene fra C til A hhv. B. Løsningerne er derfor:
C = A + v/3
eller
C = A + 2v/3
v = B-A = (-7,7)
Hvis du følger denne vektor 1/3 eller 2/3 af vejen mellem A og B, vil du finde de to mulige punkter C, for så vil der nemlig være forholdet 2/3 til 1/3 mellem afstandene fra C til A hhv. B. Løsningerne er derfor:
C = A + v/3
eller
C = A + 2v/3
Skriv et svar til: Vektorer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
