Matematik

eksakte værdier

05. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg skal udregne følgende opgave, men de fem regler (potens med hel eksponent)

((3^2)^7)/(9^7) = (3^21)/(9^7) = så kan jeg jo sige 21-7 = 14 (altså i opløftning)
Hvad skal man så gøre? Skal man sige, 3/9 = 0,33


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Denne opgave har du skrevet om før:
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=467549

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2008 af Isomorphician

(3^2)^7 er ikke lig 3^21

Prøv i stedet for at kigge på hvad 3^2 giver.

Svar #3
05. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

#1 Sorry, det havde jeg helt glemt.

Så det der man faktisk gøre det er, at man f.eks. omskriver nævneren til en af de 5 regler vi kender, så man kan arbejde videre udfra dem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2008 af mathon

((3^2)^7)/(9^7)

(9^7)/(9^7) = 1

Svar #5
05. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

#4

Er det ikke regneregel så vi bruger her så?

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=467549

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2008 af mathon

langt nemmere som i #4
og
anbefalet i #2

Svar #7
05. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Ja, men dvs. det er 2 potensregel?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2008 af mathon

når tæller og nævner er lige store er brøken lig med 1

du behøver IKKE potensregler her!

Svar #9
05. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hvad nu hvis man SKAL bruge en af reglerne?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2008 af mathon

((3^2)^7)/(9^7) = (3^21)/(9^7)

FEJL

((3^2)^7) = 3^(2*7) = 3^14 og IKKE (3^21)

men stop nu det her:
...man kører ikke gennem Paris, når man skal til Ringsted...

Skriv et svar til: eksakte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.