Fysik
Bohrs Postulater
05. februar 2008 af
KristianJ (Slettet)
- Redegør for Bohrs postulater og Bohrs redegørelse for de 4 synlige brintlinier? .. Ehrm ?
1. Atomer kan kun eksistere i stationære tilstande.
2. Ved overgange mellem to stationære tilstande med energierne En og Em kan atomet absorbere eller emittere en foton med en energi givet ved frekvensbetingelsen:
Efoton = Em - En = h•f
hvordan skal jeg redegøre for dem ?
Og er de 4 synlige brintlinier de 4 bølgelængder inden for det synlige lys 400nm-700nm ? hvis ja hvordan skal jeg så redegøre for dem ?
1. Atomer kan kun eksistere i stationære tilstande.
2. Ved overgange mellem to stationære tilstande med energierne En og Em kan atomet absorbere eller emittere en foton med en energi givet ved frekvensbetingelsen:
Efoton = Em - En = h•f
hvordan skal jeg redegøre for dem ?
Og er de 4 synlige brintlinier de 4 bølgelængder inden for det synlige lys 400nm-700nm ? hvis ja hvordan skal jeg så redegøre for dem ?
Svar #1
05. februar 2008 af bboblzs (Slettet)
Se man på brint gennem spektrometer ser man kun 4 linjer. Det er fordi der kun er så mange fald mellem energitilstande, der resulteter i fotoner med en energi og dertilhørende bølgelængde i det synlige spekter.
Der er altså ingen overgangsfase mellem energitilstandene. Det er enten den ene eller en anden. Den energi der er meller tilstandene er fast. Da energi ikke forsvinder må en foton enten absorberes eller emiteres når der skiftes tilstand. Disse fotoner har bestemte energier.
Der er altså ingen overgangsfase mellem energitilstandene. Det er enten den ene eller en anden. Den energi der er meller tilstandene er fast. Da energi ikke forsvinder må en foton enten absorberes eller emiteres når der skiftes tilstand. Disse fotoner har bestemte energier.
Svar #2
06. februar 2008 af KristianJ (Slettet)
hvad med hans to postulater, er ikke helt sikker på hvad jeg skal skrive om dem .. ?
Skriv et svar til: Bohrs Postulater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
