Matematik
VEKTOR !!
07. februar 2008 af
zhandra (Slettet)
Hej :D
Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave:
I et koordinatsystem i rummet er givet fire punkter
A(1,1,6) , B(-1,-1,-2) , C(2,-4,4) og D(0,-2,0)
Gør rede for, at punkterne ligger i samme plan.
Hvordan gør jeg det?
på forhånd tak:)
Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave:
I et koordinatsystem i rummet er givet fire punkter
A(1,1,6) , B(-1,-1,-2) , C(2,-4,4) og D(0,-2,0)
Gør rede for, at punkterne ligger i samme plan.
Hvordan gør jeg det?
på forhånd tak:)
Svar #1
07. februar 2008 af peter lind
Find ligningen for planen gennem tre af punkterne og vis derefter at koordinaterne for det tredie punkt opfylder ligningen og derfor ligger i planen.
Du kan også danne vektorerne AB, AC og AD og vise er disse er lineært afhængig. Det sidste kan vises ved at udregne deres determinant.
Du kan også danne vektorerne AB, AC og AD og vise er disse er lineært afhængig. Det sidste kan vises ved at udregne deres determinant.
Svar #2
07. februar 2008 af zhandra (Slettet)
okay hvis jeg nu bruger den sidste metode med at danne vektorene får jeg:
AB = (-2,-2,-8)
AC = (1,-5,-2)
AD = (-1,-3,-6)
hvordan finder jeg så determinanten ? (:
AB = (-2,-2,-8)
AC = (1,-5,-2)
AD = (-1,-3,-6)
hvordan finder jeg så determinanten ? (:
Svar #5
07. februar 2008 af zhandra (Slettet)
Eij mange tak skal du have, du har reddet min aften :D !
ps. også tak til dig Peter Lind ..:)
ps. også tak til dig Peter Lind ..:)
Skriv et svar til: VEKTOR !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
