Fysik
luftmodstand
07. februar 2008 af
clever-girl (Slettet)
jg forstår den virkelig ikke
en bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16,0 m/s. når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8 m/s
boldens masse er 152 g
a) beregn boldens tab i mekanisk energi
b) forklar om mekanisk energi er størt på opturen eller på nedturen?
en bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16,0 m/s. når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8 m/s
boldens masse er 152 g
a) beregn boldens tab i mekanisk energi
b) forklar om mekanisk energi er størt på opturen eller på nedturen?
Svar #1
07. februar 2008 af Stenalt (Slettet)
a) Ekin = 0,5mv^2 og Epot = mgh... Emek = Ekin + Epot... Så du regner bare dette ud ved start og ved slut...
b)Jeg vil mene det er på vej op... Tabet i mekanisk energi skyldes luftmodstand, og jo kortere objektet har bevæget sig mod denne kraft jo mindre arbejde er der gjort på dette fra omgivelserne...
b)Jeg vil mene det er på vej op... Tabet i mekanisk energi skyldes luftmodstand, og jo kortere objektet har bevæget sig mod denne kraft jo mindre arbejde er der gjort på dette fra omgivelserne...
Svar #3
07. februar 2008 af Stenalt (Slettet)
#2 Nu var du jo heller ikke dig der spurgte... m = masse i kg, v = fart, g = tyngdeaccelerationen... h kan blot sættes til 0 således at den mekaniske energi kun indflueres at den kinetiske energi i udregningerne...
Skriv et svar til: luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
