Biologi

Hjælp Biologi-økologi

07. februar 2008 af ilmig (Slettet)



jeg har et problem med en biologiopgave der handler om et stormfald. det er en eksamensopgave fra år 2002, så måske er der nogen der oven i købet har lavet den. mit problem lige nu er at forklare hvordan træer optager og anvender Nitrat. jeg fatter intet af det her, men har fået at vide at jeg skal komme ind på noget med ionbytning, protonpumpen, Nitratkredsløbet og optagelsen af næringssalte. den økologibog jeg har beskriver det det kun kort og desuden meget dårligt og det eneste jeg lige nu har skrevet er følgende:

Nitrat eller kvælstof er et næringssalt, som planter kan udnytte og til gengæld omdanne dette til energi, hvilket er nødvendigt for, at en plante kan vokse og overleve.
For overhovedet at optage den næringsrige nitrat skal der bruges energi fra ATP for at trække en protonpumpe, der kan få Næringsstofferne til at trænge ind i rodcellerne i planten.


og så gik jeg i stå for så fattede jeg ikke mere af det (hvilket egentlig er lidt pinligt)

så... er der nogen der kan forklare mig hvordan alt dette her egentlig hænger sammen?

så vil jeg være meget taknemmelig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af DanniBred (Slettet)

det er da ikke pinligt ikke at kunne et bestemt stykke stof.. Mennesker skal somregel have ting forklaret flere gange før vi kan huske det. Så vær ikke pinligberørt over det :-)

Skriv et svar til: Hjælp Biologi-økologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.