Matematik

ligning (rette)

08. februar 2008 af seriøs (Slettet)
3/(x-2) = 2

3/ (x-2) + 2 = 2 + 2

3/ x = 4

3/x * x = 4 * x

3 = 4x

3/4 = 4x/4

3/4 = x


Er der virkelig ingen løsning på ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af Zalam (Slettet)

Har du prøvet at lave fælles nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2008 af mathon

3/(x-2) = 2 og x forskellig fra 2

(3/2) = x-2

(3/2) + 2 = x

(3/2) + (4/2) = x

x = (7/2)



Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2008 af Zalam (Slettet)

Jeg får den til 3,5 når jeg laver fælles nævner og løser den.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2008 af Zalam (Slettet)

Jeg ville nu løse den sådan, men jeg får det samme, som mathon;

3/(x-2) = 2

3/x-2 = 2/1

Jeg laver fælles nævner;

3/x-2 = 2*(x-2) / 1*(x-2)

Jeg nævnerne er nu ens og kan fjernes så jeg har;

3 = 2*(x-2) altså en alm. ligning

jeg ophæver parentesen; 3 = 2x-4

Jeg flytter rundt på leddene:

3+4 = 2x
7 = 2x
3.5 = x

Svar #5
08. februar 2008 af seriøs (Slettet)

# Mathon

Jeg har prøvet det, men jeg forstår ikke hvorfor du bytter ledene?

(3/2) = x-2


# Zalam

Hvor for du 1 fra?

3/x-2 = 2/1

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2008 af mathon

3/(x-2) = 2 og x forskellig fra 2 .....gang med (x-2)

(3/2) = x-2......................................læg 2 til

(3/2) + 2 = x....................................2 = (4/2)

(3/2) + (4/2) = x

x = (7/2)

Svar #7
08. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Ok :o) tak for hjælpen

Svar #8
08. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Ok :o) tak for hjælpen

Skriv et svar til: ligning (rette)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.