Matematik

Tangent

08. februar 2008 af Ryding (Slettet)
HJÆLP SØGES !

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen

f(x)= -lnx+e^x i punktet P(2,(f2))

Har prøvet flere gange både i hånden og på lommeregneren men hvad bliver resultatet på denne opgave?

I hånden kan jeg heller ikke helt finde ud af det når der er ln og e med i opgaven..

For ved ikke helt hvordan jeg taster den ind på lommeregneren om det er:

-ln(x)+e^(x)
eller
-ln(x+e^(x))
eller en helt anden måde..

Hvis jeg bare kunne få et resultat at gå efter..


På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Din første skrivemåde er den rigtige, hvis du har skrevet opgaven korrekt op.

Svaret bliver y=6,8891x-7,0822

Svar #2
08. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Hehe det har jeg også fået på lommeregneren :)

Men hvis jeg skal regne den i hånden hvad skal jeg så sætte ind i denne formel af tal?

y=f´(x0)(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal indsætte:
xo=2
f(xo)=f(2)=-ln2+e^2
osv.

Svar #4
08. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Ja så får jeg:

y=f´(2)*(x-2)+f(2)

Giver det så:

e^2-(1/2)*(x-2)+e^2-ln(2)

For det kan jeg slet ikke få til at hænge sammen nogle steder..

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, bortset fra at du har glemt en parentes

[e^2-(1/2)]*(x-2)+e^2-ln(2)

Svar #6
08. februar 2008 af Ryding (Slettet)

Jaaah nu gik den op..

Tusind tak for hjælpen..

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.