Matematik

HJÆLP. Koordinatsæt til røringspunkt

09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)
Hej.
Jeg skal lave en opgave som følgende:

En funktion g er bestemt ved g(x) = 3x - e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangtenten til grafen for f i punktet P(-2, f(-2)).

- Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.

---------- HJÆLP --------- :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er grafen for f's forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2008 af josemaria (Slettet)

Du mangler en oplysning. Evt. hvad f(x) er?

Svar #3
09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)

f'(x) = (x + 3)(x + 1)^2(x - 1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1) Beregn f'(-2)
2) Find g'(x)
3) Løs ligningen g'(x)=f'(-2)
4) y-koordinaten findes ved indsættelse i g(x)

Svar #5
09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)

Klasse! :D tak for det

Svar #6
09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)

3x - e^x differentiret, giver det ikke 3 - e^x + k ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Nej, en konstant kommer på, når vi taler integration ikke differentiering.

Svar #8
09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)

Ja okay. Men er det så ikke bare 3 - e^x

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#8.
yes.

Svar #10
09. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)

Har fundet x koordinaten. Sætter nu x ind på x plads i g(x)

hvilket så giver g(x)= 3 * ln(6) - e^x

Hvordan regner jeg det ud

Skriv et svar til: HJÆLP. Koordinatsæt til røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.