Matematik

tangent/hældningskoefficient

09. februar 2008 af Michelle21 (Slettet)
Hvordan undersøges det hvorvidt der findes en tangent til f med en hældningskoefficient -1?
Er det ved at sætte Xo til -1?

______________________________________________
opgave 2.3:

Funktionen f er givet ved:
f(x)=e^(2x)-3x

a) Bestem f`(x), og undersøg, om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1.

f`(x)= 2 * e^(2x)-3



????

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2008 af dnadan (Slettet)

undersøg om der er en x-værdi, som opfylder følgende:
-1=f'(x)

Svar #2
09. februar 2008 af Michelle21 (Slettet)

Således at jeg får x=0? og dermed et ja til tangenten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2008 af dnadan (Slettet)

korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2008 af Camillø (Slettet)

Husk at når det er f'(x) skal den være differenseret først ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2008 af mathon

f'(xo) = 2*e^(2xo)-3 = -1

2*e^(2xo)-3 = -1

2*e^(2xo) = 2

e^(2xo) = 1

ln(e^(2xo)) = ln(1) = 0

2xo = 0

xo = 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2012 af northved (Slettet)

Hej.

Jeg er fjernstuderende på Matematik B.

pt er jeg igang med en funktion nøjagtig magen til denne.

Jeg er rigtig meget itvivl hvordan differentialregning udføres..

 

især leddet hvor f(x) differeres til f '(x), det ses i svar #5 men hopper af hvor "In" bruges. hvorfor?

mvh Mike


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2012 af mathon

 

                     ln(e2xo)) = ln(1) = 0

                     ln(e2xo)) = 0

ln og ex er hinandens omvendte funktioner
og der gælder som bekendt

                                                    (f -1 º f)(2xo) = f -1(f(2xo)) = 2xo

hvorfor
                     ln(e2xo)) = 0
giver
                    2xo = 0
                    


Skriv et svar til: tangent/hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.