Matematik
Cirklens ligning
10. februar 2008 af
hamdenanden3 (Slettet)
Hey
Hvordan omskriver man x²+4x+y²-6y-23=0 så den står som på cirklens ligning.?
Hvordan omskriver man x²+4x+y²-6y-23=0 så den står som på cirklens ligning.?
Svar #1
10. februar 2008 af josemaria (Slettet)
Du opløfter den i kvadratsætninger.
(x+2)^2+(y-3)^2 = x^2+4+4x+y^2+9-6y
Derfor:
(x+2)^2+(y-3)^2=23+9+4
(x+2)^2+(y-3)^2 = x^2+4+4x+y^2+9-6y
Derfor:
(x+2)^2+(y-3)^2=23+9+4
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
