Matematik
middelværdi, spredning mm
11. februar 2008 af
sluise (Slettet)
Af en population på 10.000 bestående af 5.600 kvinder og 4.400 mænd skal der udtages en
ordnet stikprøve uden tilbagelægning på 500.
X betegner antallet af udtagne kvinder.
Bestem middelværdien, variansen, spredningen og modalværdi for X
Nogle der kan hjælpe med denne opgave?
ordnet stikprøve uden tilbagelægning på 500.
X betegner antallet af udtagne kvinder.
Bestem middelværdien, variansen, spredningen og modalværdi for X
Nogle der kan hjælpe med denne opgave?
Svar #1
12. februar 2008 af Euler (Slettet)
En mængde med N objekter har delmængden med R objekter, og der er n udtagelser. Sandsynligheden for x er bestemt ved at benytte den hypergeometriske fordeling således, at
P(X=x) = K(R,x) * K(N-R,n-x) / K(N,n).
Middelværdien og variansen findes nemt ved de trivielle regneregler.
E(X) = SUM(i=1;n)xi p_X (xi) , hvor supp p_X = {x1,...,xn}
VarX = E(X^2) - E(X)^2.
P(X=x) = K(R,x) * K(N-R,n-x) / K(N,n).
Middelværdien og variansen findes nemt ved de trivielle regneregler.
E(X) = SUM(i=1;n)xi p_X (xi) , hvor supp p_X = {x1,...,xn}
VarX = E(X^2) - E(X)^2.
Skriv et svar til: middelværdi, spredning mm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
