Matematik

Potensfunktion

12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Jeg har fundet en forskrift:
f(x) = 16,29 *x^1,97

Jeg skal benytte denne forskrift til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren(x) skal være, hvis brudstyrken(fx) skal fordobles. Hvordan gør jeg det?

Jeg har nogle tabelværdier:
x= 4 5 6 8 10 14 16 20 24 26
y= 250 400 600 1000 1550 3200 4000 6000 8600 10000

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af mathon

y = f(x) = 16,29 *x^1,97

yo = 16,29 *xo^1,97

2*yo = 16,29 *(k*xo)^1,97 = k^1,97*(16,29*xo^1,97) = k^1,97*yo, hvoraf

2 = k^1,97 og

k = 2^(1/1.97) = 1,4217

konklusion:
diameteren skal gøres 1,4217 gange større, hvis brudstyrken skal fordobles

Svar #2
12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Tak:-)

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.