Fysik
bølgelængder
15. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg lavede et forsøg i skolen, hvor vi skulle beregne bølgelængden af en laser der blev sendt gennem et optisk gitter.
Jeg har fået bølgelængden 1 til at være omkring 650 og dette passer udemærket med bølgelængdens interval, da vi brugte en rød laser. Men så i 2. orden bliver resultatet dobbelt så lille, dvs. omkring 325. Hvad skyldes det? Regner jeg forkert eller..
For i den første, der dividere jeg med 1 i orden 2. dividere jeg med 2, da jeg gøre brug af følgende ligning:
lambda=(d*Sin(phi))/n
d=gitterkonstanten
Sin(phi)=afbøjningsvinklen
n=orden
Selvf. regner jeg først Sin(phi) det gøre jeg ved, at bruge:
Tang(phi)=S/L
Jeg har fået bølgelængden 1 til at være omkring 650 og dette passer udemærket med bølgelængdens interval, da vi brugte en rød laser. Men så i 2. orden bliver resultatet dobbelt så lille, dvs. omkring 325. Hvad skyldes det? Regner jeg forkert eller..
For i den første, der dividere jeg med 1 i orden 2. dividere jeg med 2, da jeg gøre brug af følgende ligning:
lambda=(d*Sin(phi))/n
d=gitterkonstanten
Sin(phi)=afbøjningsvinklen
n=orden
Selvf. regner jeg først Sin(phi) det gøre jeg ved, at bruge:
Tang(phi)=S/L
Skriv et svar til: bølgelængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
