Fysik

henfald

17. februar 2008 af LL DK (Slettet)
I 2005 lykkedes det for første gang at fremstille nuklidet 54Zn. Nuklidet blev
fremstillet ved at beskyde en prøve af nikkel med nikkelioner fra en accelerator.
Prøvens masse var 20 mg.

a) Beregn antallet af nikkelatomer i prøven.
Hver af nikkelionerne fra acceleratoren har den elektriske ladning +26·e.
Nikkelionerne udgør en elektrisk strøm med strømstyrken 4,0 · 10–6 A.

b) Hvor mange nikkelioner rammer prøven pr. sekund?
To-proton henfald af 54Zn
Nuklidet 54Zn henfalder ved en meget speciel proces. I denne proces udsendes to
protoner, og den herved dannede datterkerne har atommassen 51,9757 u.
Processens Q-værdi er 2,37 ·10–13 J.

c) Opstil reaktionsskemaet for henfaldet af 54Zn.
Bestem atommassen for 54Zn.

Jeg forstår ingen af opgaverne.... hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/98094

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2008 af linee-piigen (Slettet)

hvad er N(sænket A) u ? det ganger du 20 g med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2008 af mathon

N(sænket A) = Avogadros antal = 6,02214*10^23 mol^(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2008 af mathon

1 g = 6,02214*10^23 u

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2008 af linee-piigen (Slettet)

hvor får du de 2*1,007276 fra, som du plusser til til aller sidst på det ark du har vedhæftet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2008 af mathon

2*1,007276 = 2*protonmassen m_p

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2009 af Tyreal (Slettet)

Hvordan vil du skrive formlen op i b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2011 af Pukkie93 (Slettet)

@mathon: Vi er 2-3 stykker, som lige har fået denne opgave for som aflevering og har fået stort udbytte af din hjælp, så vi takker mange gange. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2012 af JogaBonito (Slettet)

@mathon det link du har henvist til virker ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2012 af mathon

se


Skriv et svar til: henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.