Matematik
Ln til en brøk, uden at e^x er med i ligningen?
17. februar 2008 af
Louise_C (Slettet)
f(t) = 7(0,975)^t = 1
<=> (0,975)^t = 1/7
<=> t*ln(0,975) = ln(1/7)
<=> t = ln(1/7) / ln(0,975) = 76,85
Jeg forstår ikke anden-nederste linie. Hvordan kan det være at man må ln'e ligningen, når den dens omvendte, e^x, ikke er i ligningen overhovedet?
Er det en regneregel for det? Er der nogen som kan forklare dette?
På forhånd mange tak.
<=> (0,975)^t = 1/7
<=> t*ln(0,975) = ln(1/7)
<=> t = ln(1/7) / ln(0,975) = 76,85
Jeg forstår ikke anden-nederste linie. Hvordan kan det være at man må ln'e ligningen, når den dens omvendte, e^x, ikke er i ligningen overhovedet?
Er det en regneregel for det? Er der nogen som kan forklare dette?
På forhånd mange tak.
Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Du må altid tage logaritmen på begge sider. Det er stort set det samme som at gange med 2 på begge sider (hvis du forstår analogien).
Svar #2
17. februar 2008 af Louise_C (Slettet)
Vil det så sige at hvis jeg skal have den opløftede 'ned' (i dette tilfælde er det t), så må jeg gerne tage ln på begge sider?
Skriv et svar til: Ln til en brøk, uden at e^x er med i ligningen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
