Matematik

Tangent

17. februar 2008 af krikri (Slettet)
vi har fået en opgaven lyder at vi skal skrive en ligning for tangenten for grafen for f( x ) = kvadratrod X i (x0,f(x0))

vis derefter, at tangenten skærer y-aksen i(o,1/2f(xo))

Jeg er virkelig lost på hvordan jeg skal gribe denne opgave an, er der nogen der kan give mig et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af mathon

f'(xo) = 1/(2sqrt(xo)...

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2008 af mathon

tangent:
y-yo = f'(xo)(x-xo)

y-f(xo) = (1/(2sqrt(xo))(x-xo) og xo er forskellig fra 0

y-sqr(1) = (1/(2sqrt(1))(x-1)

y-1 = (1/2)(x-1) eller

y = (1/2)x-(1/2)+1

y = (1/2)x+(1/2), som skærer y-aksen i (0,(1/2)) = (0,sqr(0))


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.