Matematik
Definer Variabler
17. februar 2008 af
Frederik123 (Slettet)
Hey
Jeg har fået til opgave at definere nogle variabler. Det kan fx være følgende: L, H, A, L8, H10, A464, L10, H8, A452. Men da jeg ikke har nogen anelse om hvad det er, så søger jeg flere andre, og så villle det være sweet hvis der var en der gad forklare mig hvad en variable er:)
Desuden skal jeg lave ligninger/formler, der beskriver sammenhængen mellem dem.
PÅ forhånd tak!
Jeg har fået til opgave at definere nogle variabler. Det kan fx være følgende: L, H, A, L8, H10, A464, L10, H8, A452. Men da jeg ikke har nogen anelse om hvad det er, så søger jeg flere andre, og så villle det være sweet hvis der var en der gad forklare mig hvad en variable er:)
Desuden skal jeg lave ligninger/formler, der beskriver sammenhængen mellem dem.
PÅ forhånd tak!
Svar #2
18. februar 2008 af mathon
SORRY!!! - havde overset, du var folkeskoleelev.
du kender variable x, y, r(adius), L(ængde) og b(redde), h(øjde) osv.
de er alle udtrykt ved et "variabelbogstav", en såkaldt variabel = en størrelse, som kan antage variable tal-værdier.
konstanter er i modsætning hertil absolutte/faste talværdier, men udtrykt ved såkaldte "konstantbogstaver": pi=3,14159...., e = 1,602*10^(-19) C som er elementarladningen, d_Fe = 7,86 kg/dm^3, M(H2SO4) = 98 g/mol osv.
arealet T af en trekant:
T = (1/2)*h_a*a = (1/2)*h_b*b = (1/2)*h_c*c
arealet af et kvadrat med siden s: A = s^2
arealet af en cirkel:
A = pi*r^2
er eksempler på sammenhænge mellem variable, hvor der i den sidste også forekommer en konstant (pi)
du kender variable x, y, r(adius), L(ængde) og b(redde), h(øjde) osv.
de er alle udtrykt ved et "variabelbogstav", en såkaldt variabel = en størrelse, som kan antage variable tal-værdier.
konstanter er i modsætning hertil absolutte/faste talværdier, men udtrykt ved såkaldte "konstantbogstaver": pi=3,14159...., e = 1,602*10^(-19) C som er elementarladningen, d_Fe = 7,86 kg/dm^3, M(H2SO4) = 98 g/mol osv.
arealet T af en trekant:
T = (1/2)*h_a*a = (1/2)*h_b*b = (1/2)*h_c*c
arealet af et kvadrat med siden s: A = s^2
arealet af en cirkel:
A = pi*r^2
er eksempler på sammenhænge mellem variable, hvor der i den sidste også forekommer en konstant (pi)
Skriv et svar til: Definer Variabler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
