Matematik
vektorfunktion
19. februar 2008 af
Niika (Slettet)
Hej
Jeg er igang med nogle opg.'er men er stået af her:
vektor f(t)=(x(t),y(t))
x(t)=(-6,7t^2+28,59t+27,64)
y(t)=(81,85t-83,3)
Hvordan finder jeg den lodrette tangent i 1.kvadrant til vektorfunktionen?
jeg har opstillet denne ligning:
y=ax+b
x=-6,7t^2+28,59t+27,64
t=(2859/8978)+(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½
eller (2859/8978)-(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½
dette indsættes i y:
y(t)=81,85((2859/8978)+(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½)-83,3
men kan ikke komme videre.. grafen ser ikke rigtig ud.
på forhånd tak :-)
Jeg er igang med nogle opg.'er men er stået af her:
vektor f(t)=(x(t),y(t))
x(t)=(-6,7t^2+28,59t+27,64)
y(t)=(81,85t-83,3)
Hvordan finder jeg den lodrette tangent i 1.kvadrant til vektorfunktionen?
jeg har opstillet denne ligning:
y=ax+b
x=-6,7t^2+28,59t+27,64
t=(2859/8978)+(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½
eller (2859/8978)-(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½
dette indsættes i y:
y(t)=81,85((2859/8978)+(1/8978)*(57804265-1795600*x)^½)-83,3
men kan ikke komme videre.. grafen ser ikke rigtig ud.
på forhånd tak :-)
Skriv et svar til: vektorfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
