Matematik

Stigningstal og konstantled - og skæringspunkt

19. februar 2008 af Vesterskov (Slettet)
Jeg ved godt der er mange indlæg herinde, men forstår dem ikke.. :D

Opgaven lyder således:
Bestem stigningstal og konstantled for den linje der går gennem punkterne (68,171) og (-32,-237).
Ved godt at y=ax+b . men det er meget svært når man slet ikke forstår det. Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Hvis du kender to punkter (x1,y1) og (x2,y2)

kan du bruge formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)

b er så givet ved b=y1-a*x1

Svar #2
19. februar 2008 af Vesterskov (Slettet)

x1 er det så de 68? Og x2 er 171?
For vi var ikke fået nogle punkter at vide, så vil lige høre om det er dem du mener. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Dine punkter står i opgaven:

(68,171) og (-32,-237).

x1=68 og y1=171

x2=-32 og y2=-237


Svar #4
19. februar 2008 af Vesterskov (Slettet)

Okay mange tak, det er bare mig der er forvirret. :)

Skriv et svar til: Stigningstal og konstantled - og skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.