Matematik

Enkeltlogaritmisk papir og forskrift

19. februar 2008 af gumsen (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder på, at man skal bestemme forskriften for en graf, der er tegnet på enkeltlogaritmisk papir.

Jeg har aflæst:
b til 30
T2 (fordoblingskonstant) til 15.

Nu skal jeg finde a!
- egentlig har jeg svaret (1,05), men har ikke skrevet hvordan jeg når frem til det.

Hvad jeg husker fra klassen er noget med kvadratrod...? Nogen der kan genkende den metode, og kan hjælpe?

Svar #1
19. februar 2008 af gumsen (Slettet)

Efter lidt research er jeg nu noget frem til, at:

a = T2'roden af 2

Men hvordan skriver jeg det på lommeregneren (den har ikke knappen der kan gøre det direkte, og ved at det kan omskrives... Men hvordan?)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

a = 2^(1/T2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af mathon

2 = a^X2
a = 2^(1/X2) = 2^(1/15) = 1,04729

y = 30*1,04729^x


Svar #4
19. februar 2008 af gumsen (Slettet)

TUSIND! tak... Og hvis det er halverings, så er det bare ½^(1/T½)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Skriv et svar til: Enkeltlogaritmisk papir og forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.