Fysik
Faldlovs-udregning
19. februar 2008 af
shafh (Slettet)
Hejsa.
Jeg sidder og skal løse en opgave. I en højde af 25 meter kastes en bold lodret op i luften med 15 m/s. Med hvilken fart rammer bolden jorden?
Jeg skal benytte mig af differentialregning. Tror du at de vil have at jeg bare regner ud hvad den maksimale højde er og så bagefter udregner hvor meget den så vil accelererer på det fald?
Jeg sidder og skal løse en opgave. I en højde af 25 meter kastes en bold lodret op i luften med 15 m/s. Med hvilken fart rammer bolden jorden?
Jeg skal benytte mig af differentialregning. Tror du at de vil have at jeg bare regner ud hvad den maksimale højde er og så bagefter udregner hvor meget den så vil accelererer på det fald?
Svar #1
20. februar 2008 af Lurch (Slettet)
Det lyder ret så advanceret, og sådan kan du også gøre det. Jeg ville dog tage den nemme løsning, og se på energibevarelse. Hvis du ser bort fra luftmodstanden, så er den mekaniske energi bevaret, dvs.
E(kin) + E(pot) = konstant
E(kin)(start) + E(pot)(start) = E(kin)(slut) + E(pot)(slut)
E(kin) + E(pot) = konstant
E(kin)(start) + E(pot)(start) = E(kin)(slut) + E(pot)(slut)
Skriv et svar til: Faldlovs-udregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
