Matematik

et lille spørgsmål?

24. august 2004 af hej (Slettet)
f(x) = -1/2x^2+5

hvordan sætter jeg denne ligning i f(x)=0 og løser andengradsligingen ud fra dette...
ved ikk hvordan jeg skal opstille det og løse det .....

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

i din andengradsligning er a=-1/2, b=0 og c=5, du finder d og dermed løsningerne...

Svar #2
24. august 2004 af hej (Slettet)

tak..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

der vil ikke være nogen løsning...
Da man ikke kan dividere med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ahh.. det er -0,5x^2 troede det var -1/(2x^2+5)

Sorry!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

øhh... det kan jo også godt være, det kommer an på, hvad der står i din bog...

Svar #6
24. august 2004 af hej (Slettet)

øhhm, jeg har fået x=3,16 men tror ikk det er rigtigt.... forstod ikk er der løsning eller ej?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2004 af Ktulu (Slettet)

Hej 'hej'

Vil du ikke være sød at skrive en sigende overskrift en anden gang - for min viden om matematik er begrænset, og derfor er det spild af min tid, at gå ind på de matematik-tråde...

Et forslag kunne være: "Matematik: ligninger"

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Som #7 også siger, så brug en mere sigende overskift.

Og for dit spm. så er der to løsningen hvis ligningen er f(x)=-0,5x^2+5. Nemlig x1=3,16 x2=-3.16

Men hvis det er f(x)=-1/(2x^2+5) så er der ingen løsning.
Er nok sikker på at det er den først.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

er enig... x=+-3,16

Svar #10
24. august 2004 af hej (Slettet)

ok tak:)

Skriv et svar til: et lille spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.