Fysik
Nedslagsfart - gravitation
24. februar 2008 af
kuerten15
En kugleformet klode har massen M og radius R. I afstanden r fra klodens centrum hvor r > R, befinder der sig en partikel med massen m. Til et vist tidspunkt er partiklen i hvile i forhold til kloden, hvorefter den falder ned mod kloden. Partiklen rammer klodens overflade med farten v, som kaldes nedslagsfarten.
a) Bestem nedslagsfarten v udtrykt ved M, R, r og G hvor G er gravitationskonstanten
b) Hvis r=10R betegner vi nedslagsfarten u. Bestem u udtrykt ved M, R og G og vis at u er en aftagende funktion af R.
a) Bestem nedslagsfarten v udtrykt ved M, R, r og G hvor G er gravitationskonstanten
b) Hvis r=10R betegner vi nedslagsfarten u. Bestem u udtrykt ved M, R og G og vis at u er en aftagende funktion af R.
Svar #2
24. februar 2008 af kuerten15
Mener du at
Emek = Ekin+Epot = 1/2m*v^2-G(M*m)/R = 0
Skal jeg så isolere v?
Emek = Ekin+Epot = 1/2m*v^2-G(M*m)/R = 0
Skal jeg så isolere v?
Svar #3
24. februar 2008 af peter lind
Det er ikke helt rigtigt. I afstanden r fra kloden er den potentielle energi -GmM/r. Den skal du også tage hensyn til.
Skriv et svar til: Nedslagsfart - gravitation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
