Matematik

vektorer

24. februar 2008 af Nineb (Slettet)
En cirkel er givet ved ligningen:
x^2+4x+y^2-6y-23=0

a) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen 3x-4y-4=0

finder centrum c:
(x+2)^2+(y-3)^2=-23+4+9

centrum bliver da (-2,3)
også skal jeg bruge afstandsformlen.
men er ik engang sikker på det ovenstående er rigtig for man plejer at skulle bruge 3 punkter i afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

En anden måde at regne opgaven på er at bestemme ligningen for en linie m, der er vinkelret på linien l og som går gennem cirklen centrum. Find der skæringspunktet P mellem linien m og l, derefter er det en smal sag at finde afstanden mellem cirklens centrum og punktet P.

Svar #2
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

den metode er nemmere, hvis jeg havde en linje også en parameterfremstilling.

men hvordan vil du gøre nu, hvor det er to linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

For en linie der er givet ved:

ax + by + c = 0

er afstanden til et givet punkt P(e;d):

z = |ad+be+c|/sqrt(a^2+b^2)



Svar #4
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

hvad er mit c så?`

jeg har fundet formlen i min bog, men det som om jeg mangler nogle punkter

centrum fandt jeg jo til (-2,3) men der plejer som sagt at være tre punkter, også skulle det være lige til at gå til med afstandsformlen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#4 sammenlign:
3x-4y-4=0 med ax + by + c = 0

(iøvrigt er radius forkert)

Svar #6
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

tænkte nok den var forkert, for kan ik give - men okay kan godt se det nu.
Hva giver radius så? 36 (23+4+9)?

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.