Matematik
tangent
24. februar 2008 af
katrineu (Slettet)
Jeg har en parabel : y = x^2 - 8x + 11
og en linie l: y = -0,5x
parablen har en tangent som er paralel med linien l.
Dvs. tangentens liging er y = -0,5x+?
Hvordan finder jeg tangentens ligning?
og en linie l: y = -0,5x
parablen har en tangent som er paralel med linien l.
Dvs. tangentens liging er y = -0,5x+?
Hvordan finder jeg tangentens ligning?
Svar #1
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
y=x^2-8x+11
y'=2x-8
Hvis parablen og I skal være parallelle må der gælde følgende:
y'=-0,5
Dermed
-0,5=2x-8
<=>
7,5=2x
<=>
x=3,75
Nu har du x og a. Kan du så resten?
y'=2x-8
Hvis parablen og I skal være parallelle må der gælde følgende:
y'=-0,5
Dermed
-0,5=2x-8
<=>
7,5=2x
<=>
x=3,75
Nu har du x og a. Kan du så resten?
Svar #2
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
Rettelse: "Hvis parablens tangent og I skal være parallelle må der gælde følgende: "
Svar #5
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
Det passer fint for mig. Du må skrive dine beregninger ellers.
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
