Matematik
Pleeeeease hjælp trekant
24. februar 2008 af
Izzle (Slettet)
Arealet af trekant aBC er 2205, lægden af siden AC er 58 og længden af højden C er 42.
Beregn vinkel A og siderne AB
Beregn vinkel A og siderne AB
Svar #2
24. februar 2008 af Isomorphician
Højden fra C deler trekanten i to retvinklede trekanter.
Den ene retvinklede trekant giver dig mulighed for at udregne vinkel A.
Den ene retvinklede trekant giver dig mulighed for at udregne vinkel A.
Svar #3
24. februar 2008 af haija2007 (Slettet)
Lad os først finde sidelængden AB.
Vi har at arealet af en trekant A=(1/2)*h*g, dvs.
Da A=2205 og h=42 fås,
2205=(1/2)*42*g, dvs.
g = 2205/21 = 105
Altså er sidelængden af AB = 105.
http://peecee.dk/upload/view/99875
På tegningen kan vi se at vi har en retvinklet trekant, hvor vi kender modstående kateten til punktet A som er 42 og hypotenusen 58.
Dvs. vinklen til punktet A kan beregnes via. sinus funktionen:
sin(A) = 42/58 <=>
A = arcsin(42/58)
som er ca. 46,4 grader.
Arcsin er den inverse funktion til sin altså sin^(-1)
Vi har at arealet af en trekant A=(1/2)*h*g, dvs.
Da A=2205 og h=42 fås,
2205=(1/2)*42*g, dvs.
g = 2205/21 = 105
Altså er sidelængden af AB = 105.
http://peecee.dk/upload/view/99875
På tegningen kan vi se at vi har en retvinklet trekant, hvor vi kender modstående kateten til punktet A som er 42 og hypotenusen 58.
Dvs. vinklen til punktet A kan beregnes via. sinus funktionen:
sin(A) = 42/58 <=>
A = arcsin(42/58)
som er ca. 46,4 grader.
Arcsin er den inverse funktion til sin altså sin^(-1)
Skriv et svar til: Pleeeeease hjælp trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
